Galéria-video kategória bejegyzései

Iskola élete videón

Lenkey-nap 2019

Megemlékezés Lenkey János honvédtábornokra.

Robotok a tornateremben.

Micro:bit – ARM Hungary
LEGO robotok – EKE Gyöngyösi Campus
LEGO robotok – EKE Egri Campus
Humanoid robot – Rendőrség
Bee-bot, LEGO-EV3, EDBOT – Egri Lenkey Iskola

Fizikai-kémiai kísérletek

a II. emeleten.

Gombfoci

Játékok, filmvetítések.

Emlékezés ’56 október 23-ra / 2018

Emlékezés 1956 október 23-ra
Egri Lenkey János Általános Iskola
8. osztályos diákjainak

Október 23-i ünnepi műsora

az egri Gárdonyi Géza Színházban

Hogyan is kerültek a Lenkey János Általános Iskola 8. osztályos tanulói nemzeti ünnepünkön a városi ünnepségre? Hát ennek a jeles eseménynek is megvan a története.
A 2017/ 2018-as tanév október 23-ai ünnepségére az akkor még 7. osztályos tanulóink gyönyörű, megható műsorral készültek. A szülők közül, akik látták a rendezvényt többen is felvetették, hogy ez a megemlékezés bárhol megállná a helyét. Iskolánk igazgatója ezen elgondolkodott és elküldte a felvételt a Városházára, mondván, mi lenne, ha nem a hagyományoknak megfelelően a Gárdonyi Géza Színház színészei emlékeznének meg a forradalom dicső napjairól? Kicsit félve tette fel ezt a kérdést, hiszen tudta, hogy városunk művészeivel nem lehet felvenni a versenyt. De nem is az volt a cél, mert tanulóink mégiscsak gyerekek, másként, máshogy jelenítették meg a forradalom eseményeit, Inkább az érzelmekre akartak hatni, hiszen a nézők is nagyobbrészt gyerekek voltak. Nemsokára megérkezett a válasz, ami pozitív volt.
A két osztályfőnök Románné Dóra Zsuzsanna, Kecskésné Pálfi Csilla és Basa Annamária tanárnők újra nekiláttak feleleveníteni az ünnepi műsort. Tanulóink nagy izgalommal próbáltak, némi módosítással még jobbá vált az ünnepi műsor.
Elérkezett a nagy nap, a színházban telt ház volt, a város vezetői, a képviselők, intézményvezetők, Eger város polgárai ültek a nézőtéren. Tanulóink, most már egy évvel érettebben álltak ki a színpadra. De nem tudhatták, hogy hogyan fogadják a nézők teljesítményüket. Az utolsó, énekkel kisért számnál már talpon volt az ünneplő közönség és mindenki tapsolt. A megemlékezés befejezése után hosszú percekig ismét tapssal köszönte meg a nézőközönség a Lenkeys diákok ünnepi műsorát.
Csütörtökön, a képviselőtestületi ülés elején Habis László Polgármester Úr szép szavakkal és hatalmas virágcsokrokkal köszönte meg a felkészítő tanárok munkáját.
Mi pedig, az iskola tanárai és diákjai büszkék vagyunk az ünnepi műsor résztvevőire és a felkészítő pedagógusokra, akik tovább növelték iskolánk hírnevét városunkban.

FK

Évnyitó – 2018

Egri Lenkey János Általános Iskola

Tanévnyitója

a Kemény Ferenc Sportcsarnokban

2018. szeptember 1-én.

Bátran kijelenthetjük, hogy a Lenkey János Általános Iskola 90. tanévnyitó ünnepsége igen látványosra sikerült. Már a helyszín sem volt szokványos, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban zajló eseményen 74 elsős kisdiák tett ígéretet arra, hogy becsületesen helytáll a tanulásban.

476 diák, nagyon sok szülő és hozzátartozó, régi diák vett részt az eseményen.

Jeles vendégek is megtisztelték tanévnyitó ünnepségünket: Habis László: Eger Megyei Jogú Város Polgármestere, Ballagó Zoltán: az Egri Tankerületi Központ Igazgatója is megtisztelt minket, személyesen is szóltak a diákokhoz, Rohlicsek Judit és Szávoly Richárd az FM.7 rádió munkatársai interjúvolták meg a jeles vendégeket. Részt vett interaktív tanévnyitónkon Csákvári Antal: városrészünk Önkormányzati képviselője, valamint a régi diákok képviseletében a világjáró professzor: dr. Adalbert Beyer és Szikora Adél, aki két éve végzett iskolánkban. Adél gyönyörű hegedűszólóval kápráztatta el a tanévnyitó résztvevőit. Mindketten kaptak kérdéseket iskoláskorukra vonatkozóan. Videoüzenetet küldött Saárosy Kinga Jászai- díjas színművésznő.

Csengőszó jelezte a rendezvény kezdetét, majd iskolánk igazgatója, Bíró Csaba mondta el köszöntőjét. Az elsősök bevonulását nagy taps jelezte, mind a három osztály eltérő színű szalaggal integetett a Lenkeys diákoknak és a vendégeknek. Ezt követően egy csodálatos videót nézhettünk meg, ami szokatlan módon mutatta be a Lenkey Iskolát és az itt tanuló diákokat. Pillanatok alatt felforrósodott a hangulat, bár amúgy is nagyon meleg volt a Sportcsarnokban. Nagyon látványos volt az óriási kivetítőn megjelenő színes, zenével kísért videó.

A műsorvezetők köszöntője után a Himnusz hangzott el, de ez sem hagyományos módon, hiszen ének-zene szakos tanárnőnk Basa Annamária készített egy különleges videót, amelyen többek között iskolánk tanulói is éneklik a Himnuszt más iskolák diákjaival együtt. A videó nemzeti jelképeinket, városunkat mutatja be.

Érzelmekre ható volt az elsős diákok avatása, majd a 4. osztályosok tanévnyitó műsorát nézhettük meg, amelyet Veresné Kovács Zsuzsanna és Horváthné Lőrincz Ágnes és Fodor Ildikó állított össze. Nagyon aranyosak és ügyesek voltak az új elsős gyerekek, akik szintén résztvevői voltak a tanévnyitó ünnepség műsorának.

Befejezésként a Zeneiskola tanára és volt diákok által létrehozott Wolfish zenekar szórakoztatta a nagyérdemű nézőközönséget.

Szokatlan, látványos, szórakoztató, interaktív tanévnyitó ünnepséggel köszöntötte a Lenkey Iskola alapításának 90. tanévnyitóját.                                                                                                                                                     FK.