Október 23-i iskolai ünnepség (2014)

Október 22-én, szerdán délelőtt a Bartakovics Béla Művelődési  Központban tartottuk iskolai megemlékezésünket az Október 23-i forradalom ünnepe alkalmából.

A hetedik osztályosok tisztelettel idézték fel a forradalom eseményeit és méltó módon emlékeztek meg azokról a hősökről, akik életüket adták hazájuk szabadságáért.

A műsorra  Miskolczi Ágnes tanárnő és Klem Dénes tanár úr készítette fel a tanulókat.

Gárdonyi Géza vers- és prózamondó verseny iskolánkban 2014

A 2014-2015-ös tanévben is megrendeztük az alsó tagozatban a vers és prózamondó versenyt. A tanulók lelkesen készültek a megmérettetésre, amire október 20-án került sor iskolánk könyvtárában. Igen értékes versekkel, mesékkel, verses mesékkel érkeztek.
A zsűri – kiknek tagjai: Földessyné Botos Zsófia, a gyermekkönyvtár nyugdíjas vezetője, Salánki Mária tanárnő, iskolánk könyvtárosa és Szikora Adél 6.a osztályos tanuló – mint mindig – nehéz helyzetben volt. Hosszú tanácskozás után született meg a végeredmény.

Próza kategóriában:
1. Figeczki Flóra 4.b
2. Iványi Zsombor 2.a, Horváth Kristóf 2.c
3. Molnár Gréta 2.c

Vers kategóriában:
1. Tóth Virág 4.b
2. Hupka Eszter 4.b
3. Dudás Orsolya 3.b
4. Kusper Lili 4.b

Szívből gratulálunk!
Iskolánkat Figeczki Flóra és Tóth Virág képviseli majd a területi vetélkedőn.

Kerékpártúra Felsőtárkányba 2014

Szép, napos októberi napra ébredtünk. Kirándulás. Biciklivel. A Lenkey csapattal indulás Felsőtárkányba. Reggel 9-kor felpattantunk gyerekek, szülők együtt. Zsuzsa néni vezette a csapatot. Rutinos túravezetőként tudta, mikor kell pihenőket beiktatni. A felsőtárkányi erdei emelkedő egyeseket megizzasztott, de mindenki megérkezett a tóhoz. A gyerekek játszottak, a felnőttek pedig megtalálták a sütis bódét. Rövid pihenő után indultunk haza. Többen kérdezték, tervezünk-e még ilyen programot. A válaszunk IGEN. Tavasszal hosszabb túrára megyünk. Addig edzzetek!!

148 149 150 151 152 145 146 147