KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2017!

 

Ha szeptember, akkor
KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

Miről is szól ez a nap?

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

Kívánjuk, hogy

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!

Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!

 

Családi Sportnap 2017

 

Az Egri Lenkey János Általános Iskola és a Szülői Munkaközösség ezúton szeretne meghívni Benneteket 2017. szeptember 30-án szombaton, 9.00 órától 13.00 óráig az Eger, Bem tábornok utcai sportpályán megrendezésre kerülő Családi Sportnapunkra!

A nap folyamán élmény és eseménydús programokkal szeretnénk kedveskedni kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ahol sportági bemutatók és játékos sportvetélkedők részesei lehetnek mind a gyerekek, mind a felnőttek.
Jótékonysági vásár: Kérünk mindenkit, hogy ha van a családban megunt, de még jó állapotban lévő játék, stb., amely más számára még használható, illetve saját készítésű befőtt, lekvár, savanyúság, méz hozza el és ajánlja fel az az iskola részére! A felajánlott termékek jelképes összegért gazdát cserélhetnek, az ebből származó bevételt az alapítványon keresztül a gyermekekre és az iskolára fordítjuk!
Büfé: Ismét szeretnénk finomságokkal kedveskedni a résztvevőknek! Kérjük a szülőket, hogy saját készítésű édes és sós sütemény, valamint gyümölcs és szörp felajánlásaikkal járuljanak hozzá a büfé kínálatának szélesítéséhez! A büfé teljes bevételét az alapítványon keresztül a gyermekekre és az iskolára fordítjuk!

Amivel várunk Titeket:
Játékos sportvetélkedők nyereményekkel
Ügyességi feladatok
Különleges, új sportágak bemutatása és kipróbálása

Skool Klub 2017

Egerben is elindítjuk a Skool Klubot

Nagyon nagy örömmel osztjuk meg veletek a hírt, hogy most ősszel már az ország 7 különböző pontján – köztük Egerben is – indítunk Skool Klubot. A 10 hetes, iskola utáni foglalkozásokon a lányok ingyenesen ismerkedhetnek a programozással a Scratch játékfejlesztésen keresztül.A Skoollal több, mint három éve dolgozunk azon nap mint nap, hogy minél több lány ismerhesse meg a technológiai pálya lehetőségeit, mindezt játékos, formabontó oktatási módszerek segítségével. Az elmúlt tanévben a Skool Klubok teszt-időszakában Miskolcon, Békéscsabán és Szegeden összesen 84 lány tapasztalhatta meg, milyen izgalmas a programozás világa. A teszt-időszak tapasztalatira és eredményeire alapozva, idén 7 helyszínen indítunk ingyenes, 10
hetes kurzusokat 11 és 14 év közötti lányok számára: Egerben, Kállósemjénben, Kaposváron és Budapesten indulnak új klubok, míg Szegeden, Békéscsabán és Miskolcon pedig folytatjuk a foglalkozásokat.
 
Egy-egy Skool Klubba 15 lány jelentkezését várjuk, akiket helyi oktatók, szervezők és mentorok vezetnek majd be a programozás alapjaiba.
 
A foglalkozások a tanítási idő után lesznek. A pontos időbeosztást a Klub jelentkezési lapjára kattintva tekintheted meg. A nem hagyományos iskolai módszereket követő kurzusokkal az a célunk, hogy minél kötetlenebb, kreatív és inspiráló légkörben ismerkedjenek a kódolással a lányok.
 

Jelentkezéshez és részletes információért kattints ide!

 
Várunk szeretettel!
Skool Klub csapata

Dr. Code 2017


– Cégünk, a Digitális Oktatási Központ 5-19 éves diákok programozás oktatásával foglalkozik 3 éve, jelenleg 8 helyszínen 300 feletti létszámmal működünk- Célunk a digitális írástudás / programozás tanítása a lehető legkisebb kortól (óvodai nagycsoportosok) a középiskolai tanulmányok végéig

– Oktatott nyelvek / témák: Kodu 3D, Lego WeDo 1.0, MIT Scratch, Lego WeDo, Lego EV3, mBot / MakeBlock, App Inventor, Unity 3D, HTML/CSS/JS

– Összesen 18 félévnyi – egymásra logikusan épülő – oktatási anyagot tartalmazó egyedülálló oktatási rendszerünk van, melyet a kecskeméti Neumann János Egyetem Informatika Tanszékén lektoráltatunk, tehát hosszú távú és átgondolt tanulási lehetőséget tudunk biztosítani az érdeklődők számára

– Féléves kurzusaink vannak, hetente egyszer 90 perces foglalkozások egyetemista oktatónk által, a programhoz csatlakozó Általános Iskolák informatika termében, tehát helyben, így a diákok az Iskola elhagyása nélkül vehetik igénybe a szolgáltatásunkat

– A kurzus ára a helyi megvalósítási körülményektől, elsősorban azok költségétől (pl. terembérleti díj) függnek, cca havi bruttó 10-12e Ft-ba kerülnek fejenként, melyért havi 4 alkalom vehető igénybe a fentiek szerint

– További információk: www.programozzvelunk.hu

https://www.facebook.com/drcode.hu/

Baleset-biztosítás

Egri Tankerületi Központ fenntartásában lévő nevelési-oktatási intézmények vezetői részére
 

Tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr!

Tájékoztatom, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter, mint a Magyar Állam képviselője a Groupama Biztosító Zrt.-vel, az általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosításról szóló 119/2003. (VIII. 14.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Korm. rendelet) meghatározott baleset-biztosítási szerződést kötött. A Korm. rendelet 1.§- a értelmében baleset-biztosításban részesül minden Magyarország területén állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár 3. életéve betöltésének napjától, 18. életéve betöltésének napjáig.

Kérem, hogy fentebb leírtakról − a helyben szokásos módon − tájékoztassák a szülőket.

A biztosító által kiadott ügyfélszolgálati listát, az esetleges beérkező kérdések megválaszolása érdekében jelen levelemhez csatolom.

Kérem továbbá, hogy intézménye tagintézményeit/telephelyeit is szíveskedjen tájékoztatni a balesetbiztosításról.

Ballagó Zoltán tankerületi központ igazgató megbízásából

Bíróné Bardi Ágnes
Osztályvezető

Oktatásirányítási és Tanügyigazgatási Osztály

Egri Tankerületi Központ
3300 Eger, Bem tábornok u. 3.
Telefon: +36 36/795-210
agnes.bardi.birone@kk.gov.hu

Erasmus+ program 2018

Konfliktuskezelés online teszt osztályfőnöki órán

 
Csapatépítés osztályfőnöki órán

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobilitás képek

    

 

 

 

 

Iskolánk harmadik alkalommal is sikeresen pályázott az Erasmus+ programra. Projektünk címe ’Pozitív iskolai környezet kialakítása’. Olyan kurzusokat választottak a kollégák, melyek hozzájárulnak tanulóink fejlődéséhez mind az oktatás, mind a nevelés területén.

  hogy diákjaink pozitív légkörben fejleszthessék tudásukat. Miskolczi Ágnes tanárnő Palermóban vett részt a tehetségek kiválasztását és gondozását elősegítő kurzuson. Románné Dóra Zsuzsa tanárnő Barcelonában a csapatmunka kiépítését tanulmányozta, míg Vargáné Bárdos Judit tanárnő szintén Barcelonában az iskolai konfliktushelyzetek kezelését célzó tanfolyamon bővítette ismereteit. A külföldi tanfolyamokon megszerzett jó gyakorlatokat beépítjük a mindennapi munkánkba, elősegítve, hogy diákjaink tanulási eredményei javuljanak.