Londoni tanulmányút

Tanulmányút Londonba

Mondhatjuk, hogy hagyomány lett. Harmadik alkalommal vettek részt 7. 8. osztályos tanulók egynapos londoni terepgyakorlaton. 15 diák lelkesen készült az útra. Volt, aki most ült először repülőn. Ha azt gondolnátok, hogy ez egy egyszerű kirándulás, kérdezzétek meg őket. Mindenkinek fel kellett készülni egy előre megadott nevezetességből. Amikor ott álltunk előtte, ők voltak az idegenvezetők. A kísérő tanárok büszkén hallgatták őket, nagyon ügyesek voltak. Láthatták azokat az épületeket, melyeket a tankönyvből ismertek eddig. Rengeteg élménnyel tértünk haza. Jövőre talán két napra? Meglátjuk…

Miskolczi Ági, Dóra Zsuzsa és Bárdos Judit tanárnők

  

 

Rajzversenyek díjazottai

Az Országos Rajzfilm ünnep alkalmából hirdetett rajzpályázaton  Lovász Bence 4. b osztályos tanuló közönségszavazás eredményeként 1. helyezést ért el.

A Szegény Dzsoni és Árnika c.  darab színházi bemutatójához kiírt rajzpályázaton Fekete Blanka 4. b osztályos tanuló külön díjat nyert.

Gratulálunk!

Versenyeredmények 2019/2020

Megyei és országos tanulmányi versenyek
Név Tantárgy Helyezés
Bolyai János Matematika Csapatverseny  – megyei
6.b csapata
Kozmányi Zétény,
Matisz-Rohlicsek Zalán,
Bognár Attila Bendegúz,
Sereg Szilárd
Matematika 1. helyezés
Pénz 7  – BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi
csapatverseny – megyei forduló
7.b csapata
Nagy Ábel Lehel,
Kun Botond,
Lugosi Csongor Dániel
Pénzügy 1. helyezés
7.a csapata
Szántai Szilvia,
Hegedűs Hédi,
Vass Réka
Pénzügy 2. helyezés
Nemzetközi Bartók Béla zongoraversenyen (Graz)
Csibi Orsolya (5.b) Ének-zene 2. helyezés
Középiskolai tanulmányi versenyek
Név Tantárgy Helyezés
Neumann János Gimnázium és Kollégium
Rékasi Laura (8.b) Magyar Nyelv és Irodalom 8. helyezés
Fábián Zoltán (8.a) Informatika 1. helyezés
Barna Balázs (8.a) Informatika 3. helyezés
Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium
Barna Balázs (8.a) Informatika 1. helyezés
Fábián Zoltán (8.a) Informatika 2. helyezés
Dudás Orsolya (8.b) Biológia 3. helyezés
Sillei Dóra (8.b) Biológia 3. helyezés
Dudás Orsolya (8.b) Kémia 6. helyezés
Egri Dobó István Gimnázium
Kovács Ádám (8.a) Történelem 7. helyezés
Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium
Szepesi Laura (6.a),
Végh Dóra (6.a),
Román Elmira (6.a)
Angol civilizációs versenyen 2. helyezés

Lenkeys Vándorlók Köre

Jótékonysági túra a Tar- és Három-kőre

A Lenkeys Vándorlók Köre jótékonysági túrát szervezett a Tar- és Három-kőre. A rossz időjárás ellenére sokan érezték úgy, hogy meghódítják a csúcsokat. Tették mindezt egy szép, nemes cél érdekében. Közel 15 km-t gyalogoltak csodálatos napsütésben, hideg szélben, zuhogó esőben és misztikus ködben.  A kedvezőtlen időjárás ellenére sok vándorlépés és adomány gyűlt össze a Kovács Máté gyógyulására. 40 000 Forintos adományukat szeretettel juttatják el a Kovács család részére.

 

Halloween

Iskolánkban idén is megrendezésre került a hosszú évek óta immár hagyománnyá vált Halloween parti. November 7-én délután másfél órát tölthettek el a résztvevő gyerekek a Halloween játékos világában. A 3.a, 3.b, 4.a, 4.b, 5.a és 5.b osztályok mindegyike négy fővel képviseltette magát. A parti folyamán vegyes csoportokat alakítottunk ki. A gyerekeknek játékos elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk. Az egyik közkedvelt feladat volt az előzetesen elrejtett, kartonból kivágott tökök megkeresése. A gyerekek dekorációt készítettek, cukorkával célba dobáltak, múmiát tekercseltek, kvízt oldottak meg, hogy csak néhány feladatot említsünk. A csoportok lelkesen oldottak meg minden feladatot, szeretnénk megköszönni mindenkinek a részvételt. Külön köszönet azoknak a tanulóknak, akik jelmezben jöttek el a partira. Szeretnénk megköszönni a segítségét a 6. a osztály azon tanulóinak, akik részt vettek az előzetes dekorálásban, illetve a 7. b osztály két tanulójának, Nagy Ábelnek és Varga Ádámnak a partin való közreműködésükért.

    

  

Abkarovits Ágnes tanárnő

Halloween az 1. a osztályban

Halloween a Mókusoknál

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon tartottuk meg első közösségi délutánunkat. Igaz, hogy Magyarországon a Halloween-t nem mindenki szereti, de- mivel mi kicsik szeretünk jelmezbe
öltözni- úgy gondoltuk, hogy első közösségi délutánunkat ennek jegyében tartjuk meg,
A készülődésből mindenki becsülettel kivette a részét. Rajz és technika órákon dekorációt készítettünk, otthonról is hoztunk díszeket, lampionokat, saját készítésű díszeket, sőt, volt aki
a szülei segítségével töklámpást is faragott…

  

 

  

Pénteken ebéd után mindenki jelmezbe öltözött, és izgatottan vártuk a programot. Először megismerkedtünk a Halloween ünnep történetével, majd a tanító nénik 8 fős csapatokra osztották az osztályt, és a 4 csapat különböző játékos feladatok megoldásában mérte össze erejét. Volt Hamupipőke- játék (termésválogatás), Halloween- tablókészítés, szellemkészítés, és csasztuskát is költöttünk. A feladatok között daltanulással, papíron táncolással frissítettük föl magunkat.

     

    

A csapatversenyek után következett a szülinaposok és a névnaposok köszöntése. Saját készítésű köszöntő kártyákkal és dallal leptük meg őket. Viszonzásul egy roskadásig rakott asztal finom süteménnyel, rágcsálni valóval, italokkal és szörpökkel leptek meg minket. A következő egy óra a felhőtlen szórakozás, a tánc, az evés- ivás ideje volt.
A buli végére jólesően elfáradtunk, és élményekkel teli indultunk haza, útközben felidézve a vidám perceket, az új közösségben, az új barátokkal együtt töltött időt. Már most várjuk, és tervezzük a legközelebbi közösségi napot!

Horváthné Lőrincz Ágnes tanítónő