Iskola nyitvatartása

Hétfő - Péntek: 7-18

Egri Lenkey János Általános Iskola

Tanévnyitója

a Kemény Ferenc Sportcsarnokban

2018. szeptember 1-én.

Bátran kijelenthetjük, hogy a Lenkey János Általános Iskola 90. tanévnyitó ünnepsége igen látványosra sikerült. Már a helyszín sem volt szokványos, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban zajló eseményen 74 elsős kisdiák tett ígéretet arra, hogy becsületesen helytáll a tanulásban.

476 diák, nagyon sok szülő és hozzátartozó, régi diák vett részt az eseményen.

Jeles vendégek is megtisztelték tanévnyitó ünnepségünket: Habis László: Eger Megyei Jogú Város Polgármestere, Ballagó Zoltán: az Egri Tankerületi Központ Igazgatója is megtisztelt minket, személyesen is szóltak a diákokhoz, Rohlicsek Judit és Szávoly Richárd az FM.7 rádió munkatársai interjúvolták meg a jeles vendégeket. Részt vett interaktív tanévnyitónkon Csákvári Antal: városrészünk Önkormányzati képviselője, valamint a régi diákok képviseletében a világjáró professzor: dr. Adalbert Beyer és Szikora Adél, aki két éve végzett iskolánkban. Adél gyönyörű hegedűszólóval kápráztatta el a tanévnyitó résztvevőit. Mindketten kaptak kérdéseket iskoláskorukra vonatkozóan. Videoüzenetet küldött Saárosy Kinga Jászai- díjas színművésznő.

Csengőszó jelezte a rendezvény kezdetét, majd iskolánk igazgatója, Bíró Csaba mondta el köszöntőjét. Az elsősök bevonulását nagy taps jelezte, mind a három osztály eltérő színű szalaggal integetett a Lenkeys diákoknak és a vendégeknek. Ezt követően egy csodálatos videót nézhettünk meg, ami szokatlan módon mutatta be a Lenkey Iskolát és az itt tanuló diákokat. Pillanatok alatt felforrósodott a hangulat, bár amúgy is nagyon meleg volt a Sportcsarnokban. Nagyon látványos volt az óriási kivetítőn megjelenő színes, zenével kísért videó.

A műsorvezetők köszöntője után a Himnusz hangzott el, de ez sem hagyományos módon, hiszen ének-zene szakos tanárnőnk Basa Annamária készített egy különleges videót, amelyen többek között iskolánk tanulói is éneklik a Himnuszt más iskolák diákjaival együtt. A videó nemzeti jelképeinket, városunkat mutatja be.

Érzelmekre ható volt az elsős diákok avatása, majd a 4. osztályosok tanévnyitó műsorát nézhettük meg, amelyet Veresné Kovács Zsuzsanna és Horváthné Lőrincz Ágnes és Fodor Ildikó állított össze. Nagyon aranyosak és ügyesek voltak az új elsős gyerekek, akik szintén résztvevői voltak a tanévnyitó ünnepség műsorának.

Befejezésként a Zeneiskola tanára és volt diákok által létrehozott Wolfish zenekar szórakoztatta a nagyérdemű nézőközönséget.

Szokatlan, látványos, szórakoztató, interaktív tanévnyitó ünnepséggel köszöntötte a Lenkey Iskola alapításának 90. tanévnyitóját.                                                                                                                                                     FK.

Holzer Alfréd

Matematika-Fizika-Informatika tanár