Iskola nyitvatartása

Hétfő - Péntek: 7-18

2. rész  Cheltenham, a zene városa – Basa Annamária

Cheltenham nemcsak az egyik legszebb, hanem művészeti és kulturális rendezvényekben is kiemelkedő dél-angliai város. A mesésen zöld, virágokban pompázó parkok, jellegzetes angol sorházak, illetve az esti órákban fiatalokkal és idősekkel teli, nyüzsgő utcák, díszes pubok hangulata feledhetetlen élmény annak, aki még nem járt a szigetországban.

      

Ebben a gyönyörű városban egy hetet tölthettem egy zenei továbbképzés keretein belül. Amellett, hogy rengeteg játékos feladatokkal, érdekes hangszerekkel, jobbnál-jobb tanítási módszerekkel ismerkedhettem meg a workshopokon, még több zenei élmény ért a hét során.

Számos komolyzenei hangversenyen vehettem részt, hol a díszes városháza előadótermében, hol pedig a lenyűgöző katedrálisokban, mint pl.: Gloucesterben, melynek falai között a Harry Potter filmek egy részét is forgatták.

                              

Örülök, hogy részese lehettem ennek a csodálatos élménynek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen ezáltal közelebbről is megismerhetővé válik, hogyan élnek az angolok, milyen a kultúrájuk, életfelfogásuk, és nem utolsó sorban nagyszerű lehetőség a nyelv gyakorlására egyaránt.