Iskola nyitvatartása

Hétfő - Péntek: 7-18


Tisztelt Szülők!

Az Egri Lenkey János Általános Iskola

nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket. Az iskolaválasztás minden család életében meghatározó, jelentős esemény. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani, és egyben figyelmükbe ajánlani iskolánkat.

Ahogy napjainkban mindent, a beiskolázás menetét is befolyásolja az aktuális járványügyi helyzet. Szeretnénk, hogy minél több információval rendelkezzenek az iskolaválasztáshoz, minél szélesebb körben megismerjék az Egri Lenkey János Általános Iskolát.

Ennek érdekében az alábbi lehetőségeket kínáljuk Önöknek:

    • Az óvodákba eljuttatott prospektus, melynek tartalma:
      • Tájékoztató – bővebb információkkal a +36 20/281 35 73-as telefonszámon vagy a biro.csaba(kukac)lenkeyiskola.hu elérhetőségeken állok szíves rendelkezésükre.
      • Elsős osztályfőnökök bemutatkozása – a beiratkozásig több alkalommal online lehetőséget biztosítunk a pedagógusokkal való további ismerkedésre, kötetlen beszélgetésre, melynek időpontjáról honlapunkon, valamint Hírlevelünkben tájékozódhatnak.
      • Szándéknyilatkozat – iskolánk iránt érdeklődőknek javaslom, hogy a kitöltött szándéknyilatkozatot mielőbb juttassák el intézményünkbe. Beküldhető elektronikusan a
        titkarsag(kukac)lenkeyiskola.hu e-mail címre, vagy leadható személyesen az iskola portáján. A szándéknyilatkozat a  honlapunkról is letölthető. A nyilatkozaton megadott e-mail címen/címeken Hírlevél formájában folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a beiskolázással kapcsolatos legfrissebb információkról.
      • Honlapunk:
        • Javaslom, hogy rendszeresen kövessék nyomon a honlapunkon megjelenő beiskolázási információkat

Beiskolázással kapcsolatos rendezvények:

Iskolabemutató szülői értekezletek – Február hónapban a google meet alkalmazás segítségével, több alkalommal adunk lehetőséget a tanító nénikkel való további ismerkedésre, kötetlen beszélgetésre. Ezt 20-30 fős csoportokban tervezzük megvalósítani. A belépéshez szükséges „linket” a szándéknyilatkozaton megadott e-mail címre fogjuk megküldeni.

Bemutató órák – A fennálló korlátozások miatt kontakt formában nincs lehetőségünk bemutató órák szervezésére, így ezeket online formában a honlapon tesszük közzé.

Egyéb információ – Amennyiben a járványügyi helyzettel kapcsolatos korlátozások megszűnnek, lehetőséget szeretnénk biztosítani az intézmény személyes megismerésére.

Várjuk szeretettel a Lenkeyben!

Elsős tanárok bemutatkozása:

Nagy Edina 1.a osztály

„Minden gyermekben megvan a cselekvési vágy és a világmindenség megismerésének igénye, csak annak kibontakoztatását kell elősegíteni.”         Maria Montessori 

Hiszem és vallom, hogy az őszinte dicséretnek mágikus hatalma van. Ha azt akarod, hogy a másik fejlődjék, dicsérd őszintén. Ez mindig lehetséges. Vizsgáld a másikat, lásd meg tehetségét, képességeit, világíts rá azokra!

A pedagógus szakma a legszebb hivatás. Nincs nagyobb öröm egy gyermek boldog mosolyánál, hálás tekinteténél és ragaszkodásánál. Figyelni értelmük nyílását, osztozni velük a siker örömében. Kiemelten fontosnak tartom a játékosság megőrzését az iskolai munkában.

Mindig arra törekszem, hogy ezen gondolatok vezéreljék tanítói – nevelői munkámat, a szülőkkel mindennapos jó kapcsolatot ápoljak, mert ezek nélkülözhetetlenek a „gyémántjaim csiszolásában”.


Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját, szép vigyázattal, csendben csiszoljam kristályba!”       Németh László

Várom sok szeretettel és öleléssel leendő elsőseimet:

Edina néni

 

 

Kovácsné Nagy Krisztina 1.b osztály

 
„Tanítani úgy érdemes,
ha van, aki tanuljon!
A mag kikel, de fontos az,
hogy jó talajra hulljon!
/Aranyosi Ervin/

 

A lélek egy termékeny mag.
A gyermeki lelket ugyanúgy kell gondozni, ápolni, védeni, gyomlálni, kellő időben és megfelelő helyen metszeni, mint egy törékeny növényt. A gondos ápolás azonban meghozza gyümölcsét és a gyenge növény szemet gyönyörködtető változáson megy át. Egyik magasabbra nő, másik színes virágot bont, de mindegyik csodaszép.
Ennek – a néha nem könnyű növekedésnek – az útját szeretném alázatos türelemmel legjobb tudásom szerint segíteni, kísérni.
Ezért a változásért érdemes tanítani, a tiszta lelkű gyermekek ezernyi kérdésére válaszolni. Humorral, vidámsággal, játékkal, együttműködve, következetességgel nevelni.

Minden kis elsőst szeretettel várok:

Kriszti néni

„Ha szárnyalnak érzéseink s rokon lelket találnak, s gondolatok, vágyak szerint, valós élménnyé válnak.”
 /Aranyosi Ervin/

Holzer Alfréd

Matematika-Fizika-Informatika tanár