Mohácsi Judit összes bejegyzése

újabb kilométerek a Bükkben

A Lenkeys Vándorlók Köre ismét egy csodaszép napot töltött el a közeli hegyekben. A 16 kilométeres út során a lelkes túrázók eljutottak a Kövesdi-kilátóhoz, hol csodás panoráma várta a megfáradt lábakat. Várkúton megpihenve, begyűjthették a gyerekek a következő pecsétjüket. Végül az Eged-hegyen keresztül hazaérkezett a közel ötven fős csapat. Gratulálunk az újabb kilométerekhez!

Lenkeys Vándorlók a kéktúra napján

Október 9-én iskolánk lelkes vándorlói az Országos Kéktúra Szarvaskő- Bélapátfalva szakaszát járták végig. A 11 km-es túrát ötvenen teljesítették. Kirándulásuk célja a Világ Gyalogló Nap pályázatán részt venni, valamint a kéktúrázást megismerni.

Az út során csodálatos látványban volt részük a kirándulóknak, s mellé még számos új ismeretet szereztek a környék történelméről, nevezetességeiről. Vidám hangulatban, csodaszép időben töltötték együtt ezt a napot. Bízunk benne, hogy egyre többen csatlakoznak a természetet szeretők táborához.

október 9. a kéktúrázás napja

A Lenkeys Vándorlók Köre ezen a napon csatlakozik a kéktúrázók táborához, valamint a Világ Gyalogló (hó) Naphoz. Ez alkalomból a a Szarvaskő – Bélapátfalva szakaszt járják végig. Állomások: Szarvaskő vára – Akasztó-hegy- Gilitka-kápolna – Bélapátfalvai Ciszterci Apátság Temploma – Bélapátfalva.

A túra 9.30-kor indul Szarvaskőből. Egerből a 9 órakor induló busszal, illetve személyautóval lehet eljutni a kiindulópontra. A visszaérkezést a Bélapátfalváról 15.09 órakor induló vonattal tervezzük.

Jelentkezés:

Mohácsi Judit tanárnőnél a 20-2757533-as telefonszámon, illetve Lenkeys Vándorlók Köre Facebook-csoportban.