Pályázatok kategória bejegyzései

Iskolát érintő pályázatok

Erasmus+ program 2015

logo_fiatalok_lenduletben

Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja.

Intézményünk sikeresen pályázott az Erasmus+ KA1 tanári mobilitás pályázaton. Négy nyelvszakos pedagógus vesz részt augusztusban Németországban és Angliában módszertani továbbképzésen. Kint tartózkodásunk tapasztalatait az eTwinning oldalán folyamatosan lejegyzik.

Miskolczi Ágnes

20150808_141626

Iskolánk négy pedagógusa a nyári szünetben kéthetes módszertani továbbképzésen vett részt az Erasmus+ projekt keretén belül. Románné Dóra Zsuzsa német szakosként a németországi Regensburgban, Pálfiné Kecskés Csilla és Sós Anita az angliai Portsmouthban és Miskolczi Ágnes Oxfordban fejlesztette szakmai tudását. Célunk a szakmai megújulás, új módszertani ismeretek szerzése. Szeretnénk, hogy a projekt során szerzett tapasztalatok minél hamarabb beépüljenek az iskolai oktatás mindennapjaiba.

A kurzusok résztvevői Európa különböző országaiból érkeztek, de volt tanár kolléga Nigériából is. Ő például gyönyörűen beszéli az angol nyelvet, mert mint elmondta, náluk három éves kortól kötelező tananyag. Tegyük hozzá, hogy az ország hivatalos nyelve az angol.  Így megismerkedhettünk más országok oktatási módszereivel is. Naponta 9-16 óráig tartottak az órák, rengeteg új ötlettel gazdagodtunk. Ezenkívül megismerkedtünk a helyi szokásokkal, iskolai élettel. Az órák után felfedeztük új környezetünket. Felejthetetlen élmény volt, hogy családoknál szállásoltak el bennünket, így közvetlenül is bepillantást nyertünk az ottani emberek életébe.

Reméljük, hogy a megszerzett tapasztalatokból diákjaink is profitálni fognak. Köszönet iskolánk és a Tempus Közalapítvány támogatásának.

20150810_145958 20150814_152506

Miskolczi Ágnes