Erdély kategória bejegyzései

Erdélyi vendégeink látogatása

1991 tavaszán négy lelkes kollégánk Simonné Rohony Marianna, Erdélyi MáriaDSC04516, Hacsiné Barbócz Ildikó és Szalkai Mária elindult az „ismeretlenbe”.

Az úti cél Székelyudvarhely volt, a mostani Tompa László Általános Iskola. Ennek az utazásnak már 26 esztendeje, azóta tart a testvérkapcsolat a két iskola tantestülete és diákjai között. Az egyik évben Egerből indul busz Székelyudvarhelyre, DSC04490míg a másik tanévben fordítva. Így tart ez a barátság már több, mint negyed százada. Azóta folyamatosan kapcsolódnak be új kollégák és új diákok a látogatásokba, csereutazásba. Új barátságok köttettek diákok és felnőttek között.
Az elmúlt héten az erDSC04488délyi csoport látogatott Egerbe Salánki Mária kolléganőnk szervezésében. Az itt töltött néhány nap alatt körbejárták DSC04228megújult intézményünket, bepillantást nyertek az oktató-nevelő munkába ,ismerkedtek a gyerekekkel, tanárokkal. Kirándultak a diósgyőri várba,DSC04214 Lillafüredre.

DSC04404

 

 

 

DSC04417

 

 

 

 

Egerben megtekintették a feDSC04455lújított Érseki palotát, valamint a város főbb nevezetességeit.

Utolsó este közös vacsorán köszöntötték egymást és a tantestület tagjait az intézményvezetők. Visszaemlékezéseik mosolyt és könnyet csaltak az arcokra, és további reményt adtak e barátság még hosszú ideig tartó folytatására.

DSC04595