Iskola nyitvatartása

Hétfő - Péntek: 7-18

2024.03.01-én átadták Iskolánk névadója, Lenkey János honvéd tábornok felújított szülőházát Egerben. Az épület helyet ad egy állandó kiállításnak, amely a családhoz, a tábornokhoz és a szabadságharchoz kapcsolódik.

Az esemény apropójából Iskolánk tanulói műsort adtak a városházán, felidézték, hogyan indultak huszárai haza Galíciából, hogyan indult huszárai után, akik elfogták, majd élükre állították, hiszen a haza védelmében kellett cselekedni.

A kiállítás mindenek előtt Lenkey János pályájának állít emléket, történeti és irodalmi vonatkozások segítségével. Emellett azonban helyet kapnak bátyjához, Lenkey Károly ezredeshez és más, az 1848-49 -es forradalomban és szabadságharcban részt vett neves egri személyiségekhez köthető relikviák másolatai is. A Dobó István Vármúzeumban őrzött emlékek mellett a kiállításban szereplő tárgyi és dokumentációs anyagot az ország több múzeumából, levéltárából, illetve az Aradi Ereklyemúzeum gyűjteményéből válogatták össze.

A tárlat egyik fő közönsége a különböző korú iskoláscsoportok, akik számára játékos, interaktív elemek és a kézzelfogható műtárgymásolatok, felpróbálható ruharekonstrukciók teszik élménnyé a múzeumlátogatást. A projektről bővebb információt a www.szabadsaghaz.hu oldalon olvashatnak.