Iskola nyitvatartása

Hétfő - Péntek: 7-18

1. a osztály

„Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében.”
Edgar Allan Poe

Hivatásomban a legnagyobb kihívásnak és egyben a legszebbnek tartom az első osztályba lépő kisdiákok előtt kitárni a tudás kapuját, megszerettetni velük a tanulást. Fontosnak tartom, hogy mindezt élményként, jó játékként éljék meg.
Mindehhez szeretetteljes, nyugodt légkör kialakítására törekszem.
Nagy izgalommal és kíváncsisággal várjuk Kata nénivel a leendő elsős gyermekeket és az együttműködő szülőket, hiszen az eredményes munkához fontos: GYERMEK – SZÜLŐ – PEDAGÓGUS egyaránt!

Nagyné Práda Enikő
tanító
1. a osztály

1. a osztály

„Azokért élünk, akiket szeretünk, azokért, akik igaznak tartanak.
A jövőnek élünk: a szépért, s a jóért, amit tehetünk.”

Széchenyi István

Gyermekekkel foglalkozni minden bizonnyal a leghálásabb munka, mely osztályrészemül jutott. Számomra a tanítás-tanulás, a nevelés, az értékteremtés, az ismeretek átadása mind olyan fogalmak, melyek életem és eddigi pályám meghatározói. Az általános iskola feladata olyan biztos alap megteremtése, amelyre az egy életen át tartó tanulás építhető egy bizalmas, biztonságot nyújtó környezetben.
Megtisztelő feladat, hogy részt vehetek gyermekük világképének formálásában, értelmük kibontakoztatásában.
A jövőben is az odaadó, fegyelmezett, következetes, szeretetteljes munkára építek.
Szeptembertől várok szeretettel minden új kisgyermeket iskolánk közösségébe.

Kovács Katalin
tanító
1.a osztály

1. b osztály

„Az életben három dolog fontos. Az első a kedvesség.  A második a kedvesség. A harmadik pedig akedvesség.” 
– Henry James

Pedagógusként és szülőként is látom, hogy az iskolakezdés nagy mérföldkő a családok életében. A pedagógiai elvek mellett úgy érzem, valóban az első legfontosabb tényező, amivel a gyermekekhez és a szülőkhöz fordulhatunk: a kedvesség. Így indulva jó esély van a kölcsönös, szeretetteljes kapcsolat kialakítására, ami aztán alapja lesz a közös munkánknak. Ez természetesen önmagában kevés. A gyermek világa őszinteséggel, személyességgel, elfogadással, sok játékkal, élménnyel és még több türelemmel nyitható meg. Igyekszem egyénenként megtalálni az utat hozzájuk, illetve pozitív légkört kialakítani, hogy eredményes, örömteli kisiskolásokká váljanak. Célom, hogy a segítségükre legyek ebben az új, feladatokkal teli, izgalmas élethelyzetben.

Szeretettel várom a leendő kisdiákokat!
Sipos-Gaudi Emese tanító
1. b osztály

1. b osztály

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát…..” 
(Szent-Györgyi Albert)

A Nobel-díjas tudós gondolata pályám során hitvallásommá vált. Szeretek tanítani, gyerekekkel foglalkozni, megtanítani őket olyan dolgokra, amelyeket eddig nem tudtak.
Az első iskolai élmények meghatározóak lehetnek, ezért fontosnak tartom, hogy tanítványaim a kezdetektől fogva jól érezzék magukat az osztályközösségben.
Nagy türelemmel, sok játékkal igyekszem mindent megtenni, hogy zökkenőmentes legyen az iskolába való beilleszkedés, hogy a rám bízott gyermekek derűs, nyugodt, szeretetteljes légkörben fejlődjenek.
Törekszem arra, hogy a szülők bizalommal forduljanak hozzám, mert úgy hiszem, a gyermekek fejlődését együtt gondolkodásunk és cselekvésünk segíti a legjobban.
Örömmel várom a következő tanévet, hogy megismerhessem az új elsősöket!

Szalkai Mária
tanító
1. b osztály

Holzer Alfréd

Matematika-Fizika-Informatika tanár