Iskola nyitvatartása

Hétfő - Péntek: 7-18

Lendületes
Energikus
Nagy múltú
Központi fekvésű
Eltökélt
Yes!

Mondj IGENT a Lenkeyre!

Eger történelmi belvárosában elhelyezkedő, családias hangulatú iskolánkból bármerre tekintünk, visszaköszön a történelem. A Minaret, a Vár, a Végvári vitézek tere, a Dobó tér és a Gárdonyi tér; mind a múltunk egy értékes darabja. Kiváló, biztonságos környezetben lelkes közösség biztosítja a pozitív tanulási feltételeket. Az összes termünk korszerűen felszerelt, digitális táblák segítik a változatos munkaformákat.

MÚLT, JELEN, JÖVŐ – mindennapjaink meghatározói. Az 1929-től fennálló iskolánkban a Lenkey név a hagyományok tiszteletére és ápolására kötelez, a jelenkor kihívásaihoz elhivatottan alkalmazkodunk, a jövőt szem előtt tartva folyamatosan keressük az innovatív ötleteket.
A Lenkey nem csak egy általános iskola. Biztos talajt nyújt a tanulóknak, hogy gyökeret ereszthessenek. Egy igazi műhely, ahol diákjaink szárnyakat kapnak, hogy repülhessenek.
A hozzánk beiratkozó gyerekek képességeinek differenciált fejlesztését éppúgy hangsúlyosnak tartjuk, mint a színvonalas, családközpontú nevelést. A több segítséget igénylő tanulókkal fejlesztőpedagógusaink foglalkoznak.

Szakos ellátottságunk 100%-os.
Az angol nyelvet az 1. osztálytól csoportbontásban tanítjuk. A 7. évfolyamtól a magyar nyelv és irodalom, valamint a matematika tantárgyak oktatása történik csoportokban, ezzel is elősegítve a sikeres felvételit.
A kor kihívásaihoz igazodva kiemelt jelentőségű az informatikai képzés, mely szintén bontott formában zajlik.
Délutánonként különféle foglalkozásokat kínálunk szakköri formában: robotika, angol nyelv, német nyelv, énekkar. Ebben az időben sportolási lehetőségek közül választhatnak a gyerekek: röplabda, foci, kosárlabda.

A továbbtanulási és tanulmányi megmérettetéseken elért eredményeink kiemelkedőek, nagy hangsúlyt fektetünk a diákok versenyekre való felkészítésére.

A Határtalanul! és az Erasmus+ pályázataival a 7.-es, valamint a 8.-os tanulóink utazásokon vesznek részt (Szlovákia, Szlovénia, Portugália).
Egész évben változatos, színes programokat szervezünk.

Szeretettel várjuk Önöket az intézményünkben.

A viszontlátásra!

Az iskola története

Az iskola 1929-ben épült, állami nyolcosztályos, elemi népiskolaként, Klebelsberg Kunó iskolaépítési programjának keretében.
Tervezője Wälder Gyula volt, akinek nevéhez több egri neobarokk épület fűződik a 20. század második évtizedében. Köztük öt iskola. Ezt az intézményt évekig a „halas” melléknévvel illették a városban, a szomszédságában működő halpiac nyomán.
(Egyes adatok szerint az iskola elődjének tekinthető az Egri Belvárosi Községi Elemi Népiskola, melynek 1881. június 27-én tartott tanévzárójáról a korabeli „Eger” című lap részletesen beszámol, többek között idézi Derszib Rudolf igazgató ünnepi beszédét.)
A háború alatt katonai kórház működött az épületben, de 1946 szeptemberétől már ismét tanítás folyt az intézményben. 1951-től az akkori Pedagógiai Főiskola Gyakorló Iskolája lett, ezt a feladatot 5 éven keresztül látta el. 1956-tól indult iskolában az ének-zene tagozatos oktatás.
Mint ilyen iskola, az intézet az elsők között volt az országban. A sorszámozás szerint az 1. sz. Általános Iskola nevet viselte, majd 1990-ben döntött úgy a nevelőtestület, hogy Lenkey János honvédtábornok legyen az iskola névadója.
1996-ban alakult meg a „Halas” Baráti Kör, zömében régi diákok részvételével. Járt az intézményben Kodály Zoltán és Bárdos Lajos – utóbbi művet is írt az intézmény kórusa számára.

forrás: egrirege.hu