Iskola nyitvatartása

Hétfő - Péntek: 7-18

Tematikus nap – 2024. május 23.
Immáron húsz éve történt, hogy Magyarország belépett az Európai Unióba, és azóta is ennek a politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális tömbnek a tagja.

Fontos, hogy a gyerekek lássák, hogy nemcsak magyar, hanem európai uniós állampolgárok is vagyunk. Európa sokszínű kultúrával rendelkezik köszönhetően a sok itt élő népnek, melyek változatos nyelveken beszélnek. Ezzel kapcsolatban szerettük volna kiemelni a nyelvtanulás fontosságát is.

Ebben az évben iskolánk több tanulója és pedagógusa is részt vett Erasmus+ pályázat segítségével Portugáliába és Szlovéniába tett utazáson, illetve fogadtuk a portugál és szlovén vendégeket. Iskolánk pedagógusai évek óta részt vesznek külföldi tanulmányutakon az Európai Unió által támogatott Erasmus+ pályázatok segítségével.

Az Európa-napra különféle feladatokat készítettünk, melyekhez a gyerekek a földszinti paravánokra kihelyezett anyagokban találtak információt, segítséget. A programok között szerepeltek: online kvíz megoldása csapatokban a 40-es teremben, szópárosítás, zászlófelismerés, titkosírás megfejtés. Lehetett puzzle-t kirakni európai nevezetességekkel kapcsolatban, papíralapú kvízt megoldani az Európai Unió országairól, és magáról az Európai Unióról. A szünetekben különféle népek zenéi szóltak a rádióban. A nap elején és végén az Örömóda dallama csendült fel, az ötödik óra utáni szünetben mini zászlókat lehetett elkapni az udvaron. A gyerekek azt is megfogalmazhatták és le is írhatták, hogy miért fontos a nyelvtanulás. Úgy láttuk, hogy a gyerekek örömmel vettek részt a különféle tevékenységekben, reméljük tetszettek nekik a programok. A játékokban résztvevő osztályokat, tanulókat jutalmaztuk.

Ezúton is szeretnénk megköszönni azt a sok támogatást, amit mind intézményen belülről, mind kívülről kaptunk!

Idegennyelvi munkaközösség