Iskola nyitvatartása

Hétfő - Péntek: 7-18

Egy országos siker története…
Négy csodás kislány, akik tele vannak lelkesedéssel, akik kíváncsiak a magyar nyelv szépségeire és nehézségeire, akik a szabadidejükben is szívesen elmélkednek egy-egy anyanyelvi fejtörőn, akik vágynak megismerni újabb és újabb szólásokat, közmondásokat, akik menőnek érzik, hogy felismerik a mássalhangzótörvényeket, illetve boldogok, ha felfedezhetnek egy helyesírási érdekességet…. 😊
Békés Boglárka
Béres Panka
Kelemen Anna Réka
Petrányi Panna Szidónia


Az AGYmanók csapat 5. a osztályos tagjai megmutatták, hogy egy vidéki kisváros általános iskolájából is el lehet jutni egy rangos anyanyelvi csapatverseny országos döntőjébe.
A lányok már nem először neveztek be a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyre. Eddig is kiváló eredményeket értek el. Ebben az esztendőben is szépen meneteltek lépésről lépésre a különböző fordulókon.

A vármegyében ők lettek a 2. helyezettek, majd az országos megmérettetésen bejutottak a legjobb 6 csapat közé. Ezután a szóbeli döntő következett, melyet a Baár-Madas Református Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek meg december 9-én. A döntőben találkozhattak az ELTE, a debreceni egyetem gyakorlóiskolájának tanulóival, de a pannonhalmi általános iskolások is képviseltették magukat. A mezőny rangos volt, így az izgalom is ezzel arányosan hatalmas volt.
A szóbeli döntőn a lányok gyönyörűen szerepeltek, az írásbeli és a szóbeli eredmények alapján pedig az AGYmanócskák
az országos 5. helyen végeztek.
Szívből gratulálunk, büszkék vagyunk Rátok! 😊

Holzer Alfréd

Matematika-Fizika-Informatika tanár