Iskola nyitvatartása

Hétfő - Péntek: 7-18

Április 14-én indultunk el Szlovéniába néhány osztálytársam és 2 kedves tanárunk kíséretében. Az út gyorsan eltelt számunkra, sokat nevettünk. Már nagyon vártuk hogy odaérjünk. Megérkezésünk után kicsit várost néztünk, azután mentünk vissza a szállásunkra pihenni. A szállás kiváló volt, jól elfértünk, így nem zavartuk egymást. 

A következő nap (hétfő) elmentünk az ottani iskolába. Nagyon tetszett mindenkinek, hisz teljesen más felépítésű, mint a miénk. Csapatokba osztottak bennünket, és így kellett feladatokat megoldalunk. Sok új barátot szereztünk ezzel, és nagyon jól éreztük magunkat. Körbe vezettek minket a városban, és küldhettünk levelet a szeretteinknek.  Minden nap volt 1-2 óra szabadidőnk, amikor elmehettünk vásárolni vagy várost nézni.

Kedden szintén az iskolában kezdtünk, tanultunk pár szót Szlovénul, nagyon élveztem. Miután végeztünk az iskolában, elmentünk az illúziók múzeumába, ahol nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk. Mivel hamar végeztünk, ezen a napon nagyon sok szabadidőnk volt, így tényleg megcsodálhattuk ezt a gyönyörű várost! Az ezutáni napon elmentünk a Postojnai-cseppkőbarlangba, igazán lenyűgöző volt. Kisebb vonattal mentünk be a barlangba, de így is nagyon látványos volt.

Minden este elmentünk vacsorázni, kipróbáltunk új ételeket, remekül laktunk, majd mentünk is vissza a szállásunkra csomagolni. Csütörtök délelőtt indultunk el, majd egy hosszú busz,-és vonat út után haza értünk. Mind nagyon hálásak vagyunk hogy részünk lehetett egy ilyen élményben. Innen is köszönjük szépen az Erasmus+ -nak ezt a lehetőséget!                                                                                                           Gerber Vanda 8.b